23 Aralık 2011 Cuma

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI


Giriş: Çorba kışın vazgeçilmezi, ayrıca lezzetli ve besleyici bir yemek. Özellikle yeşil mercimek çorbası çok faydalı. Yapılışı zor görünmesin kolay. Ancak tabi tarifin sıralamasına uyarak yapmak önemli. Geçelim tarifimize.

Malzemeler:

  • 4 su bardağı yeşil mercimek
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tane soğan
  • 1 tane yeşilbiber
  • 5-6 su bardağı sıcak su


Hazırlanışı:

Önce 4 su bardağı yeşil mercimeği ılık su ile bir kapta ıslatalım. Yeşil mercimek ıslanmaya devam ederken biz, 1 tane soğanı ince doğrayalım. Derin bir tencere seçelim. 3 yemek kaşığı sıvı yağı, 2 yemek kaşığı salçayı tencereye koyalım. Üzerine doğranmış soğanı ekleyelim. Tercihen 1 tane yeşilbiber de doğrayabilirsiniz, çorbanıza lezzet verecektir. Soğanı kavururken, sudaki mercimeği süzelim. Kavrulan soğanın üstüne boşaltalım. Bir iki kez çevirelim tencerede. 1 yemek kaşığı tuzu da üstüne ilave edelim. Ardından mercimeğin üstünü aşana kadar, 5-6 su bardağı sıcak suyu ekleyelim. Çorbamızı kaynamaya bırakalım. 25-30 dakika sonra çorbamız hazır. Üzerine tercihen kırmızı pul biberle de servis edebilirsiniz.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: