10 Aralık 2011 Cumartesi

TARÇINLI KEK




Giriş:

Ne de olsa her şeyin hazırı var, alırım bir hazır kek hiç uğraşamam diyorsanız bile bu tarifi denemenizi tavsiye ederim. Fırında pişerken evin içini saran o muhteşem kek kokusuna bayılacaksınız. Lafı daha fazla uzatmadan şu lezzetli tarife geçelim.


Malzemeler:

  • 3 Yumurta
  • 3 Su bardağı un
  • 1,5 Su bardağı şeker
  • 5 Yemek kaşığı tarçın
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 Paket şekerli vanilin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 Kahve fincanı gülsuyu
  • 3 Su bardağı su


Hazırlanışı:

Önce fırınımızı 180 derecede ısıtalım. Şimdi kek karışımını hazırlayacağımız büyük bir kaseyi elimize alarak başlayalım işe. 3 su bardağı unu, 1 paket kabartma tozunu, 1 paket şekerli vanilini ve 5 yemek kaşığı tarçını iyice karıştıralım. Daha sonra 3 yumurtayı bu un karışımımızın üstüne kıralım. Ardından 2 kahve fincanı gülsuyunu, 3 su bardağı suyu ve yarım su bardağı sıvı yağı karışımımızın üstüne dökelim. Bütün bu karışımı akışkan bir kıvama gelene kadar karıştıralım. Kek karışımımızı kek kalıbına dökmeden önce kalıbı hafifçe yağlayalım. Kek karışımımızı fırına koyabiliriz artık. Kaç dakika mı bekleyeceğiz, ortalama 45-50 dakika. Kek karışımını fırına koyduktan sonraki ilk 15 dakikada fırının kapağını açmayın, aksi takdirde kekiniz iyi kabarmayabilir.



Sonuç:

Ve mutlu son :) Kekinizi fırından çıkarın, eğer kek ilk birkaç dakika kalıptan çıkmamaya inat ediyorsa sakince bekleyin. Eğer hala çıkmıyorsa tabağa ters çevrilmiş olarak duran kek kalıbının üzerine ıslak bir bez serin ve bekleyin. Pıt diye bir ses duyuverdiyseniz eğer kekiniz kalıptan artık ayrılmış demektir. Ama sizi hiç uğraştırmadan da kalıptan çıkabilir hiç belli olmaz.


Keke daha fazla ne ekleyebilirim?

Keke isteğinize göre fındık seviyorsanız fındık, ya da ben ceviz tercih ediyorum derseniz ceviz, kuru üzüm siyah ya da sarı olandan ekleyebilirsiniz. Bunları hangi aşamada ekleyebilirim derseniz yumurta, yağ, su eklemeden önce yani kek daha un halindeyken. Çünkü bu aşamada ekleyeceğiniz fındık, ceviz ya da üzümü karışıma daha eşit miktarda dağıtabilirsiniz. Bunları ekledikten sonra tabi kekimizin adı da değişmiş olacak.

  • Tarçınlı Fındıklı Kek
  • Tarçınlı Cevizli Kek
  • Tarçınlı Üzümlü Kek



Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: