23 Aralık 2011 Cuma

İRMİK HELVASI


Giriş: İrmik helvası yapmak un helvası yapmaktan daha kolay önce bunu söyleyelim. Herkese göre değişir tabi ama bence lezzetli de bir helvadır. Bir paket irmik alın gerisi kolay, tarifimle baş başa bırakıyorum sizi.

Malzemeler:

  • 1 paket irmik
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 4 su bardağı süt
  • 3 su bardağı şeker

Hazırlanışı:

Önce ayrı bir tencereye 4 su bardağı sütü ve 3 su bardağı şekeri koyup, sütü kaynatın. Sonra başka bir tencereye 1 su bardağı ayçiçeği yağını koyun, üstüne 1 paket irmiği boşaltın. İrmik kızarana kadar kavurun. Sürekli karıştırın, uzun süre karıştırmadan bırakırsanız çok çabuk yanar ve tadı güzel olmaz. Kızarana kadar kavurduğunuz irmiğin üstüne kaynattığınız şekerli sütü boşaltın. İlk boşalttığınız anda çorba gibi görünebilir, endişelenmeyin, birkaç dakika içinde sütü çekecektir. Bir kek kalıbı içine doldurarak helvanıza şekilli bir görünüm kazandırabilirsiniz. Benim bu verdiğim tarif, kek kalıbı ile şekillendirdiğiniz helvanızı kek gibi dilim dilim kesmenizi de sağlayacak.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: