23 Aralık 2011 Cuma

NOHUT YEMEĞİ



Giriş: Nohut pişirmesi biraz uzun süren ama lezzetli bir yemek. Özellikle pilavla çok yakışıyor. İnce ayrıntıları ve püf noktalarıyla bu yemeği de yapacağız. Nasıl mı, tarifimizde anlattığım gibi tabi.


Malzemeler:

  • 4 su bardağı nohut
  • 1 tane soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tane kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı sıcak su


Hazırlanışı:

Önce 4 su bardağı nohudu ılık tuzlu suda ıslatalım. Ne kadar uzun süre bekletirsek o kadar kolay pişer. En az yarım saat, en fazla bir saat suda bekletelim. Nohut ıslanmaya devam ederken, 1 tane soğanı, 1 tane kırmızıbiberi doğrayalım. 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı salçayı tencereye koyalım. Doğradığımız biber ve soğanı da ekleyelim. Soğan, biber karışımımızı kavuralım. Nohudu üstüne ekleyelim. Bir iki kez çevirelim, üstüne 5-6 su bardağı sıcak suyu ekleyelim. 1 yemek kaşığı tuzu da ekleyelim. 35-40 dakika pişirelim.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: