Giriş: Nohut pişirmesi biraz uzun süren ama lezzetli bir yemek. Özellikle pilavla çok yakışıyor. İnce ayrıntıları ve püf noktalarıyla bu yemeği de yapacağız. Nasıl mı, tarifimizde anlattığım gibi tabi.
Malzemeler:
- 4 su bardağı nohut
- 1 tane soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tane kırmızıbiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5-6 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Önce 4 su bardağı nohudu ılık tuzlu suda ıslatalım. Ne kadar uzun süre bekletirsek o kadar kolay pişer. En az yarım saat, en fazla bir saat suda bekletelim. Nohut ıslanmaya devam ederken, 1 tane soğanı, 1 tane kırmızıbiberi doğrayalım. 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 yemek kaşığı salçayı tencereye koyalım. Doğradığımız biber ve soğanı da ekleyelim. Soğan, biber karışımımızı kavuralım. Nohudu üstüne ekleyelim. Bir iki kez çevirelim, üstüne 5-6 su bardağı sıcak suyu ekleyelim. 1 yemek kaşığı tuzu da ekleyelim. 35-40 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder