17 Aralık 2011 Cumartesi

FIRINDA KABAK YEMEĞİ


Giriş: Neden mi fırında? Çünkü tencerede pişen yemekle fırında pişen yemeğin tadı kesinlikle aynı değil. Fırın yemekleri daha lezzetli, görüntüsü de daha bir güzel. Kabak hafif bir yemek ve fırında pişince eğer diyet yapıyorsanız menünüze de uyar. Daha lezzetli görünüşü hem daha az yemek yemenizi sağlar, hem de doyurucu olur. Geçelim mi tarifimize?


Malzemeler:

  • 10 tane kabak
  • 1 tane kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su



Hazırlanışı: Kabakları yuvarlaklar şeklinde keselim. Kırmızı biberimizi de aynı şekilde uzun uzun keselim. Fırında pişireceğimiz tepsiye sıra sıra kabakları dizelim. En üste biberleri dizelim. 1 yemek kaşığı salçayı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuzu üzerlerine dökelim. Ardından 4 su bardağı kaynar suyu da üstüne boşaltalım. Tepsimizi fırına koyalım ve 250 dereceyi ayarlayalım. Isının fazla olması ani pişmesini ve lezzetli olmasını sağlayacak. En üstte kalanlar kızaracak. 30-35 dakika sonra lezzetli kabak yemeğimiz hazır.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: