11 Aralık 2011 Pazar

SÜTLAÇ





Giriş: Sütlü tatlıları kim sevmez ki. Hem lezzetli hem de sağlıklı. Sütlaç soğuk servis edilince daha da bir leziz olur. Geçelim mi tarifimize?




Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt (soğuk olmalı)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 7-8 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su


Hazırlanışı:

1 su bardağı pirinci yıkadıktan sonra tencereye koyalım. Üzerine 1 su bardağı soğuk suyu ekleyelim. Pirinçler büyüyene kadar, yani suyun tamamını çekene kadar bırakalım pişsin. Hemen ardından da içine 7-8 yemek kaşığı şekeri ve 2 yemek kaşığı pirinç ununu ekleyelim. Sonra üstüne 5 su bardağı sütü ekleyelim. Bir kez hızlıca karıştıralım ki birbirine yapışmasın pirinç unu. Koyulaşana ve süt kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. 25-30 dakika pişirme sürecinde yeterli olacaktır. Hazırladığımız kâselere sütlacımızı koyalım ve üstüne de tarçın ekleyelim. Soğuyuncaya kadar bekleyelim ve kendimize, tüm sevdiklerimize servis yapalım.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: