23 Aralık 2011 Cuma

PATATES PÜRESİ


Giriş: Patatesten çok çeşitli yemek yapılabiliyor. Kızartmalarda kaloriler artıyor. Biz de o nedenle püre, fırında ya da yemek şeklinde tercih edelim. Püre yapmak çok kolay ve eğlenceli. Tarifimize geçelim.

Malzemeler:

  • 4 tane patates
  • 1,5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Önce 1,5 su bardağı sütü ısıtalım. Ardından patatesleri haşlayalım. Haşladığımız su soğuk olursa daha uzun sürede, sıcak olursa daha kısa sürede haşlanacaktır. Haşlanan patatesleri sudan çıkarıp kabuklarını soyalım ve ezelim. 1,5 su bardağı sıcak sütü ezdiğimiz patateslerin üstüne boşaltalı. 4 yemek kaşığı sıvı yağı ve 2 tatlı kaşığı tuzu da ekleyelim. Biraz karıştıralım ve kısık ateşte 5 dakika pişirelim. Yemekleriniz yanında sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: