17 Aralık 2011 Cumartesi

KIRMIZIBİBERLİ KURU FASULYE


Giriş: Kışın vazgeçilmez yemeklerinden biridir kuru fasulye. Pastırmalısı, sucuklusu derken birçok çeşidi yapılabilir. Ama benim vereceğim bu tarif daha hafif. İsterseniz geçelim tarifimize.

                                                                              
Malzemeler:    

  • 3 su bardağı kuru fasulye
  • 1 tane soğan
  • 1 tane kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı su

  • 1 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı:
Önce 3 su bardağı kuru fasulyeyi ılık su ile bir kapta ıslatın. 20-25 dakika bekletin. 1 tane soğanı ince ince doğrayın. Kırmızıbiberi de ince ince doğrayın. Tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağı, 2 yemek kaşığı salçayı koyun. Doğradığınız biber ve soğanı da tencereye koyun. Kısık ateşte soğanı kavurun. Ardından önceden ılık suda ıslattığınız kuru fasulyenin suyunu süzüp tencereye koyun. Kavrulmuş soğan ile bir kez karıştırın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi de ekleyin. Son olarak 5 su bardağı suyu üzerine boşaltın. Kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. İri kuru fasulyeler daha çabuk pişiyor, eğer ufak kuru fasulye ise pişmesi uzun sürüyor. Pişirme süresini uzatabilirsiniz.


Afiyet olsun.
                  

Hiç yorum yok: