17 Aralık 2011 Cumartesi

BULGUR PİLAVI


Giriş: Bulgur pilavı lezzetli bir yemek. Yanında bir başka çeşit yemekle de yakışıyor ama tek başına da yenilebiliyor. Diyet yapıyorsanız pirinç pilavından iki kaşığa kadar izniniz varken, bulgur pilavından üç kaşık izniniz var. Domateslisi de güzel oluyor, ama ben burada kırmızıbiberlisinin tarifini vereceğim. Zaten temelini anlayınca ister domatesli, ister biberli orası size kalmış.


Malzemeler:    

  • 4 su bardağı bulgur
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 tane kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane soğan
  • 5 su bardağı sıcak su


Hazırlanışı:

Önce 4 su bardağı bulguru ılık su ile bir kapta ıslatın. Daha sonra 1 tane soğanı ve 1 tane kırmızıbiberi ince ince doğrayın, tencereye koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı ve 2 yemek kaşığı salçayı da doğradıklarınızın üstüne ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Islattığınız bulgurun suyunu süzün ve tencereye onu da boşaltın. Kavrulan soğan ve biberle şöyle bir kere bir karıştırın. Ardından 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi ve 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave edin. Bir kez daha karıştırıp, 5 su bardağı sıcak suyu tencereye boşaltın. Şimdi artık pişmesi için, suyunu çekene kadar, yani ortalama 15–20 dakika beklemeniz gerekecek. Gidip gelip şöyle bir bakın ki dibine tutmasın.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: