23 Aralık 2011 Cuma

SOSLU MAKARNA


Giriş: Makarna yapmayı herkes bilir. Pratik ve kolay yapılış şekli olması tercih sebebi olabilir. Ama herkesin farklı makarna yapış şekli vardır. Mesela ben salçalı olanı pek sevmem, makarnası sade olmalı üzerine de sos. Bu tarifimi vereceğim şimdi, geçelim mi tarifimize?

Malzemeler:

  • 1 paket makarna
  • 3 yemek kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane domates
  • 1 tane kırmızıbiber
  • 1 tane yeşilbiber
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kuru nane


Hazırlanışı:
Makarna yapacağımız tencere biraz derin olmalı ki, kaynayınca taşmasın. Tencere dolusu soğuk suyu ısıtalım, kaynamaya başlayınca suya 3 yemek kaşığı tuzu ekleyelim. Ardından 1 paket makarnanın tamamını suya boşaltalım. Makarnayı haşlayalım, fazla haşlarsanız yumuşak olur, biraz diri olsun isterseniz az haşlayın. Haşlanan makarnayı süzün, 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz tencerede birkaç dakika makarnayı kavurun.

Sosun hazırlanışı:
2 yemek kaşığı salçayı, 2 yemek kaşığı sıvı yağı, 1 yemek kaşığı kırmızı pul biberi, 1 çay kaşığı kuru naneyi ufak bir tavaya koyun. 1 tane kırmızıbiberi, 1 tane yeşilbiberi ve 1 tane domatesi küçük küçük doğrayın, onları da tavaya ekleyin. Tüm bu karışımı 5-6 dakika pişirin. Sosunuz hazır. Makarnanızla birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: